Sådan gør du din computer sikker.

Sådan gør du din computer sikker.

I dag er vi altid online, hvad end det er via vores mobiltelefon, tablet eller computer. Det er dog hackere og andre, der formår at udnytte. Derfor skal du sørge for at sikre dit udstyr bedst muligt. IT-Outsourcing kan være en måde, hvorpå du kan øge din sikkerhed for din computer. Men her vil vi også komme med nogle gode tips til, hvordan du selv kan gøre dette.

Hav en god firewall

De fleste computere har i disse dage en integreret firewall indbygget i operativsystemet. Windows har Windows Firewal og Mac OS X har også en integreret firewall.

Installer antivirus software

Der er nogle mennesker, der siger, at det er spild af tid at have antivirussoftware, så længe du er forsigtig, og at alt hvad de gør, er at bremse din computer.

Sandheden er, antivirussoftware er et must for næsten alle. Ja, de vil sænke din computer lidt i hastighed, men jeg tror, ​​det er en pille, der er værd at sluge i modsætning til at blive inficeret af en virus. Du behøver heller ikke bruge penge på det. En af de bedste antivirusprogrammer til pc\’er er Microsofts egen Security Essentials, der er indbygget siden Windows 8 .

Det er en komplet myte, at Mac brugere er undtaget fra vira, som det seneste Mac virusudbrud viser. Der er ikke mange gratis antivirusprogrammer til Mac, men du kan du altid prøve ClamXav.

Endelig skal antivirusprogrammer opdateres regelmæssigt – jeg vil anbefale mindst to gange om dagen. Sørg for at kontrollere indstillingerne. Også hvis du bruger USB-drev eller eksterne harddiske, skal du scanne dem for vira – især hvis drevet tilhører en anden. Der er mange computer brugere, hvis computere er blevet inficeret ved hjælp af et inficeret drev, der tilhører en anden.

Hold computeren opdateret

Det er måske irriterende, men sørg for at tjekke din computer for opdateringer jævnligt. Fer er mange tilfælde af computere, der aldrig har fået opdateringer til operativsystemet. Både Microsoft og Apple udruller regelmæssigt opdateringer til deres operativsystemer. Disse kan være vigtige sikkerhedsrettelser, og du kan blive kompromitteret, hvis du ikke installerer dem.

Brug en kendt webbrowser

De fleste mennesker bruger stadig Internet Explorer eller Safari til browsing på internettet. Alligevel er min personlige anbefaling at bruge Google Chrome som din browser, da den igen og igen er hyldet som den mest sikre af browsere og konstant er under udvikling og opdatering for at holdes mest mulig sikker for brugerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *